WEB risinājumi

Mājas lapas sen vairs nav tikai ķeksītis, kas katram uzņēmumam ir “Have to” (obligāti jābūt), neatkarīgi no tā kāda tā ir. Mūsdienās mājas lapas pilda svarīgu funkciju – pārdošanu, veido pirmo iespaidu, popularizē zīmolu, kur katrai mājas lapas detaļai ir būtiska nozīme. Un vēl vairāk – būtiska nozīme ir arī visam, kas atrodas “aizkarā”. Laikā, kad ir iespēja reklamēties Google un META kanālos, arvien svarīgāks kļūst lapas SEO (Search Engine Optimization – latviski – meklētājprogrammas optimizācija), lai jūsu mājas lapa sasniegtu arvien labākus rezultātus meklētājprogrammās tādās kā Google u.c. 

Kāpēc tas ir tik svarīgi? Jo katram tagad ir iespēja reklamēt savu interneta vietni, vai tā būtu mājas lapa vai interneta veikals, līdz ar ko reklāmas konkurence aug, un maksa par reklāmu (klikšķi) kļūst dārgāka. Jo labāka un sakārtotāka mājas lapa, jo mazāk jums naudas vajadzēs tērēt reklāmai, kas mūsdienās ir arvien aktuālāk. Piedāvājam izstrādāt ne tikai saturiski un vizuāli baudāmu, ergonomiski funkcionālu lapu, bet sakārtot arī visas “aizkulises”, lai lapa izcili performētu meklētājprogrammās ar responsīvu dizainu, ērtu satura vadības sistēmu (CMS) un SEO optimizētu saturu.  

Kā izskatās sadarbība ar mums:

  • vajadzību izzināšana – tiek definēti mājas lapas mērķi, nepieciešamā atspoguļojamā informācija, uzstādījumi, vēlmes, dizains;
  • mājas lapas koncepta izstrāde – uzzinot visas vēlmes un vajadzības, tiek izstrādāts mājas lapas koncepts jeb skelets; 
  • saskaņošana – izveidojam lapas konceptu un saskaņojam to ar jums; 
  • esošās tekstuālās informācijas koriēģšana un papildināšana – lai teksti būtu SEO (Search Engine Optimization) optimizēti;  
  • tehniskā un saturiskā lapas izbūve – izveidojam lapu, ievietojam nepieciešamos materiālus (tekstus, video, foto);
  • responsīva dizaina pielāgošana – pielāgojam katru lapu un skatu planšetēm, mobīlajām ierīcēm;
  • svešvalodu un citu funkciju ietveršana lapā – ietveram nepieciešamās funkcijas, kas ir svešvalodas, dažādi baneri, PopUP logi un citas funkcijas – pēc vajadzības; 
  • uzstādam Google Analytics – uzstādam izsekošanas rīku statistikai;
  • drošas lapas sertifikāta iegūšana – nokārtojam HTTPS/SSL jeb drošas web lapas sertifikātu; 
  • mājas lapas SEO optimizēšana – kas ietver bildžu tagus, aprakstus sadaļām “aizkulisēs”;
  • servera un domēna risinājumi – nodrošinām servera un domēna risinājumus, lai par to nav jālauza galva; 
  • garantijas un pēcgarantijas apkalpošana – veicam lapas monitorēšanu un apkalpojam lapu, kad nepieciešami papildinājumi, pamainīt kādas sadaļas, citi uzlabojumi;
  • backup failu veidošana – veidojam arhīva failus, kur uzglabājam lapas pēdējo versiju;
  • informācijas nodošana – apmācības, ja kas tāds nepieciešams, piemēram, regulāra lapas satura papildināšana, kā piemēram, bloga ieraksti un tamlīdzīgi. 

SEO - tavs draugs

SEO (Search Engine Optimization)

Mājas lapām ir jābūt SEO optimizētām, jo tas palīdz uzlabot to redzamību meklētājprogrammās un nodrošina lielāku iespēju piesaistīt organiskus apmeklētājus. Piemēram, SEO optimizācija var padarīt tīmekļa vietni vieglāk atrodamu, izmantojot noteiktus vārdus vai frāzes, ko cilvēki ievada meklētājprogrammās. Tas nozīmē, ka, ja mājas lapa ir labi SEO optimizēta, tā var nonākt augstākos meklēšanas rezultātos, kas palielina iespēju, ka lietotāji to atradīs un apmeklēs. Izvēloties SEO optimizētu pieeju, mājas lapas var sasniegt lielāku auditoriju un potenciāli piesaistīt vairāk interesentu vai klientu.

SEO - tavas web lapas aizmugure

WEB lapas diagnostika:

Katras web vietnes, tai skaitā, mājas lapas rādītājus iespējams objektīvi izmērīt, kur var redzēt tās vājās vietas, kas katrai web vietnei ir jāuzlabo, nereti tas ir saistīts ar lapas ielādi (ātrumu), bilžu, animāciju, video “svaru”, kas arī sasaistās ar lapas ielādes ātrumu, kā arī dažādiem citiem SEO elementiem – kā vajadzīgajiem aprakstiem pie bildēm un web lapas sadaļām, atslēgas vārdu lietojamības, lapas ergonomikas un labās prakses izmantošanu, veidojot lapu, kas ietver atbilstošu virsrakstu lietošanu, informācijas izvietošanu lapā un daudz dažādas citas būtiskas sastāvdaļas. Zemāk ir fragments ieskatam no Google meklētājprogrammas analīzes reālai mājas lapai, redzams, ka ir daudz ko darīt, lai uzlabotu tās veiktspēju. 

SEO Lighthouse

Web analīze

Mājas lapu analīze

Katru mājas lapuiespējams notestēt pēc šādiem Google rādītājiem: 

  • Performance (Veiktspēja): Rādītāji, kas attiecas uz lapas ielādes ātrumu un veiktspēju, piemēram, laiku, kas nepieciešams, lai lapu pilnībā ielādētu, pirmās lietojamās satura laiku (First Contentful Paint), pirmās sajūtamas mijiedarbības laiku (First Input Delay) un citus parametrus, kas norāda uz lapas reakcijas ātrumu lietotāja darbībām.
  • Accessibility (Pieejamība): Šie rādītāji novērtē lapas pieejamību lietotājiem ar speciālām vajadzībām vai ierobežotām spējām, piemēram, pārbauda kontrastu starp tekstu un fonu, izvērtē hipersaites redzamību un citus faktorus, kas ietekmē lapas pieejamību.
  • Best Practices (Labās prakses): Šeit tiek ņemtas vērā labās prakses attiecībā uz tīmekļa izstrādi un koda standartiem, kā arī ieteikumi par to, kā labot vai uzlabot kodu, lai tas atbilstu labās prakses noteikumiem.
  • SEO (Search Engine Optimization): Rādītāji, kas saistīti ar SEO optimizāciju, ieskaitot meta aprakstus, ierakstus un lapas saturu, kas varētu ietekmēt tīmekļa vietnes rangā izvietošanu meklētājprogrammās.

 

Šie rādītāji dod iespēju novērtēt lapas veiktspēju un kvalitāti dažādās jomās, sniedzot norādes par to, kādas ir jāveic uzlabojumi, lai uzlabotu lapas lietotāja pieredzi un optimizētu tās darbību meklētājprogrammās.

Sazinies ar mums

Aizpildi zemāk esošo formu, un mēs sazināsimies ar Jums!